Rólunk

Tomor Barbara

Gyermekkorom óta lenyűgöz a természet sokszínűsége és az emberi test nagyszerűsége. Biológusként végeztem az egyetemen, azonban hamar rá kellett jönnöm, hogy a labormunka nem nekem való. A mozgás, az egészségre nevelés azonban annál inkább. A tudományok iránti érdeklődésem és a folyamatos tanulás, fejlődés iránti vágyam töretlen, ezért rendszeresen (tovább)képzem magam. Legfőbb érdeklődési köreim: testtudat, tudatos mozgás, fasciális terápia. Sokféle sportot és fitness-irányzatot kipróbáltam, így gyakorlatok, mozgások és mozdulatok tárházával dolgozom. Edzéseim azonban nem csak a gyakorlatok kivitelezésében merülnek ki. Amikor valaki felkeres, megvizsgálom a csontjait, ízületeit, izmait, megfigyelem a testét és a mozgását és megkeresem a testében rejtőző lelket is. Minden szakmai tudásomat felhasználom az adott pillanatban az adott vendég igényeire szabva.

Célom az, hogy a mozgás örömforrás legyen (megszűnjön a fájdalom, jól érezze magát az ember a bőrében, büszke legyen a képességeire). Szeretném, hogy az edzésen olyan tudást és tapasztalatot vigyenek magukkal a vendégek, amit a hétköznapokban is tudnak használni: legyen szó a helyes testtartásról, nehéz tárgyak cipeléséről, egészséges étkezésről, pozitív önképről vagy stresszkezelésről.

Boross Barnabás

Egy orvos azért specializálódik a leggyakrabban, mert családi érintettség van egy bizonyos betegségben, amely a specializációhoz tartozik. Én azért választottam ezt a szakmát, mert az élet, bár rögös és megpróbáltató úton, de megmutatta, hogy a mozgásnak, testtartásnak hatalmas szerepe van az életünkben! 13 éves koromtól kezdve a Crohn-betegség folyamatosan arra tanított, hogy ne hagyjam felülkerekedni a testemen, hanem én uraljam és irányítsam a betegségemet. Ehhez a legjobb eszköz a rendszeres mozgás volt, de később magamon tapasztaltam, bár mozgok, de ha a testtartásom nem megfelelő, a belső szerveim elégtelenül működnek, ez pedig a Crohn-betegséggel vegyítve nem jó.

Ezzel párhuzamosan ugyanezt vettem észre másokon is:

Az iskolás korú gyerekek többet ülnek, mint egy felnőtt a munkahelyén, a felnőttek pedig a családfenntartásért mindent beáldoznak, még a saját testi épségüket is! Ezért én azt szeretném, hogy a hozzám betérő emberek egy megújult testtel, jobb testtartással és könnyedebb mozgással mennének haza minden alkalommal.