Prevenció és Manuálterápia

A rossz testtartás életmódunk következménye, az ülő életmód, a táskánk egy oldalon cipelése, a berögzült rossz mozgásminták mind hozzájárulnak ahhoz, hogy testünkben deformitások keletkezzenek. A tartós, sokszor egyoldalú terhelés megváltoztatja az izomegyensúlyt, így egyes izmok túlfeszülnek, míg mások túlnyúlnak, mely hatással van az ízületekre is. Ez olyan elváltozásokhoz és degenerációhoz vezethet, mint gyulladás, kopás és egyéb problémák. A rossz testtartás következményei lehetnek az izomfájdalmak, ízületi és belső szervi panaszok, de akár a fejfájás és a rossz közérzet is. Medical Fitness szolgáltatásunk segítségével a már meglévő fájdalmak és panaszok csökkenthetők vagy akár megszüntethetők.

A Programban  a résztvevőkről teljeskörű testtartás- és mozgáselemzést készítünk, amely során elemezzük a gerinc görbületeit, tartáshibákat, a végtagok tengelyeltéréseit, a hosszkülönbségeket, a medence billenését, a vállöv vagy a fej tartásának aszimmetriáit. Emellett megfigyeljük a teljes testet statikus és dinamikus helyzetben, a bőr, a kötőszövet elváltozásait, szimmetriákat és aszimmetriákat, ízületi mozgásokat, a légzést… stb.

Célunk, hogy egy olyan komplex, átfogó képet kapjunk, melynek segítségével hatékony korrekciós tervet készíthetünk, és ezáltal javuljon a testtartás, mozgás, csökkenjenek az ízületi panaszok és jobb legyen az általános közérzet.

FDM

A teljes testet figyelembe vevő terápiás gondolkodásmód. Folyamatos tesztelés a kezelés során, melyben mind az izmokra, idegekre és izületekre hatunk.

Viscerális manuálterápia

Belső szervi problémákat kezelő, főleg hasüregben és mellkason végzett terápia, amelyet minden terápia előtt és közben állapotfelmérés előz meg, illetve követ.

Dorn terápia és Breuss masszázs

A Dorn-terápia egyik legfőbb célja az ízületek szabad mozgását akadályozó különféle blokkok manuális feloldása. A Breuus-masszázs hatékony kiegészítője a Dorn terápiának, mert segít ellazítani a kezelés előtt a gerinc körüli izmokat. A terápia végén végezve pedig segíti a gyógyulást, növeli a környező izületek víztartalmát.

Kinesio Tape

Manapság a leggyakrabban használt kiegészítő terápia sportsérülések esetén. Kiváló minőségű sport tape-ekkel dolgozunk, ezáltal tartósabb lesz a ragasztás, amely mellett a sportolás nem kizáró ok.

Medical Flossing

A flossing egy újfajta kompressziós terápia, amely segít a mozgásszervi panaszokat megállítani, javítani, a kompresszió által pedig gyorsítja a regenerációt. A fascia terápiában fontos szerepet tölt be, mert a felhelyezés területén javítja az anyagcserét. A fascia letapadásokat, csavarodásokat és az emiatt kialakuló crosslinkeket gyorsan, akár pár percen belül segít megszűntetni, ezáltal visszanyerve az izomerőt és mozgékonyságot.

Köpöly-terápia

Mozgásszervi és belsőszervi kiegészítő, illetve önálló terápia, amely a vákuum alapján működik. A köpölyözött területen megszűntethetőek a letapadások, segít a lokál keringésben, anyagcserében. A köpöly technikájától függően nem csak izületeknél, hanem viscerális terápiában is használjuk.

Hegkezelés

A kezeletlen hegek által okozott letapadások komoly mozgásszervi (és belső szervi) betegségekhez vezethetnek. Korlátozzák mozgásainkat, ezáltal szűkítik az ízületek mozgásterjedelmét. Megbontják az izomegyensúlyt, így megváltoztatják fiziológiás mozgásmintáinkat. Például egy kezeletlen vakbél műtét heg okozhat jobb váll fájdalmat. Egy laporoszkópos hasi műtét hege pedig helyi zavarokat, emésztési problémát is okozhat.

Testtartás elemzés, mérés

8000Ft50-60 perc
  • Első alkalommal kötelező
  • Teljes képet kaphatunk a vendég állapotáról, amely a kezelési terv alapja lesz

1 alkalom terápia

10000Ft55 perc
  • A problémától függően alkalmazunk egy vagy több kezelést
  • A terápia időtartama a probléma súlyosságától függ (60-90 perc)

Jelentkezzen Medical Fitness Programunkra, hogy mozgásszervi panaszai megszűnjenek és élvezhesse az aktív, mozgásban gazdag életet!