Dorn terápia és Breuss masszázs

A Dorn terápia egy kézzel végzett, kíméletes, korrekciós gerincterápia, amely a gerinc és a test ízületeinek a megfelelő helyzetbe állításával éri el hatását.

Betegségek megelőzésére és kezelésére is alkalmazható: a mozgás szervrendszerére és a belső szervek működésére is hatást gyakorol. Mozgásszervi, belső szervi és pszichés megbetegedések hátterében nagyon sokszor találunk a gerinc területére korlátozódó elváltozásokat, un. blokkokat, melyek a csigolyák egymáshoz viszonyított szabad mozgását akadályozzák és a környező izmok működését változtatják. Minden csigolyához tartozik egy-egy belső szerv, szervi-, illetve pszichés működés. Megváltozott testtartás megbontja testünk központi pillérének, a gerincoszlop egyensúlyát. A mozgás szervrendszer területén mozgásbeszűkülés, izomfájdalmak, myofasciális csomók, un. trigger pontok alakulnak ki. A csigolyával kapcsolatban álló szerv működése romlik, mely bizonyos idő eltelte után az adott szerv területén negatív tünetekben nyilvánul meg: pl. fülzúgás, látászavarok, gyakori megfázás, gyomorégés stb. , végső sorban pedig pszichés tünetek kialakulásához is vezetnek. Dorn terápiával ezeket az irányokat egyszerre próbáljuk megragadni, kezelni a strukturális viszonyok rendezésén, helyreállításán keresztül.

Az emberi test statikájának alapja az alsó végtagok egyenlő hosszúsága. Csak így lesz fiziológiás helyzetű a végtagokra épülő medence, valamint a medencére támaszkodó gerincoszlop. Ebből kiindulva a terápia nem a gerincoszlop kezelésével kezdődik, hanem az alsó végtagok vizsgálatával, majd az esetleges végtaghossz különbségek korrigálásával. Csak ezt követően kerül sor a gerincoszlop kezelésére, a csigolyák korrekciójára.

Korrekció közben a páciens aktív, egyszerű gyakorlatokat végez, a terapeuta csak akkor korrigál, amikor a korrigálandó ízület „mozgásban van”, az ízület körüli izmok aktívan dolgoznak.  Mivel a környező izmok dolgoznak és a korrekció erősségét is a beteg szabályozza, így a kezelés viszonylag teljesen kockázatmentesen végezhető.

A terápiához minden esetben tartoznak egyénre szabott önkorrekciós gyakorlatok is, melyeket lehetőség szerint naponta kell végezni, hogy a terápia hatékonyságát fokozzuk.

A Breuss masszázs egy gerincregeneráló porckorongmasszázs. Ezzel a finom és energetikus hátmasszázzsal a szervezet testi, lelki és energetikai blokkjainak hatékony feloldását érhetjük el.

Hatására a hátizomzat ellazul a gerincoszlop nyújtásával a porckorongok terhelése csökken. Az alkalmazott olaj és a masszázs fogásai segítségével segítjük a porckorongok regenerációját. A rugalmatlan porckorongok rugalmasabbakká válnak.

Erős fájdalom vagy feszes hátizomzat esetén a Dorn terápia után alkalmazott Breuss masszázs kiváló lehetőség az eredményesebb kezelés érdekében.

BEJELENTKEZÉS

Error: Contact form not found.

 

breuss_masszázs_szeged_mozgásműhely.jpg