Dental Fitness Program

Testünk egyik legerősebb izma a nyelvünk, így nem meglepő, hogy nagy hatása van a szájüreg fejlődésére. Ha megfelelően dolgozik, fogváltáskor kialakítja a helyet a felső és alsó fogsornak, ha nem, a fogak állása sem lesz megfelelő. Éppen emiatt a fogszabályozást gyakran logopédiával, a nyelvműködés helyreállításával egészítik ki.

Fontos azonban, hogy testünkben minden mindennel összefügg, emiatt a fogak, a nyelv és a szájüreg rendellenes működései a test számos más területére vezethetők vissza. Elsősorban a fej, nyak, váll területe és a légzés érintett, de ezt akár a test egy távolabbi részének nem megfelelő működése is okozhatja, ezért fontos az egész testtel, a testtartással foglalkozni.

Az alábbi ábrán jól látható milyen összefüggések tapasztalhatók a testtartás, az állcsontok pozíciója és a fogak elhelyezkedése között:

 

 

Ha ezeket a problémákat nem kezelik, akkor könnyen lehet, hogy a fogszabályozás sem lesz eredményes. Azonban a fogszabályozással párhuzamosan alkalmazott logopédia, állkapocsízületi terápia és testtartásjavító torna lerövidítheti a fogszabályozás időtartamát és maradandóvá teheti a szép mosolyt.

Dental Fitness Programunk Szegeden egyedülálló, komplex tréningprogram, mely optimalizálja a légzés funkcióit, a nyelv és az állkapocs ízület működését és javítja a fej-, nyak- és testtartást. Komplexitásából adódóan ajánlott fogszabályozó kezelések kiegészítéseként is, megkönnyítve (esetleg le is rövidítve) a fogszabályozás folyamatát.

Pontosan miből is áll ez a program?

A résztvevőkről először egy teljeskörű testtartás- és mozgáselemzést készítünk, amely során elemezzük a gerinc görbületeit, tartáshibákat, a végtagok tengelyeltéréseit, a hosszkülönbségeket, a medence billenését, a vállöv vagy a fej tartásának aszimmetriáit. Emellett megfigyeljük a teljes testet statikus és dinamikus helyzetben, a bőr, a kötőszövet elváltozásait, szimmetriákat és aszimmetriákat, ízületi mozgásokat, a légzést, a nyelv mozgásait… stb.
Célunk, hogy egy olyan komplex, átfogó képet kapjunk, melynek segítségével hatékony korrekciós tervet készíthetünk, és ezáltal javuljon a testtartás és a mozgás.

A program szerves részét képezi egy kötőszöveti lazító technika, amely elengedhetetlen a testtartás javításához. Az ehhez szükséges eszközt a részvevő megkapja, a használatát pedig megtanítjuk.
Emellett célzott korrekciós gyakorlatokat és ha szükséges, egyéb tartásjavító technikákat is alkalmazunk. Fogszabályozó szakorvossal konzultálva a tornát állkapocsízületi terápiával és/vagy nyelvlökéses nyelés terápiával egészítjük ki.

Fontos megjegyezni, hogy a program sikeressége mindig az egyén motiváltságától, kitartásától függ! A kezelés rendszeres otthoni gyakorlást és odafigyelést kíván, egyéb esetben hatástalan! 

Együttműködő partnerünk:

duodentalstudio

Jelentkezzen Dental Fitness Programunkra, hogy mielőbb szép mosolya és helyes testtartása legyen Önnek vagy gyermekének!

Error: Contact form not found.