Poszt-COVID Légzés Rehabilitáció

Amit a PCLR-ről tudni kell

Az elmúlt pandémiás időszak alatt a figyelem középpontjába a COVID került. Mi is sok információt szereztünk nem csak kutatásokból, hanem elsőkézből, az orvosoktól, akik napi szinten kezelték a betegeket.
Mivel a COVID súlyosabb szakaszában már a tüdőt támadja, ezért a rekeszizom terápiája nagymértékben segíthet egy poszt-covid betegen.
Ennek magyarázata röviden a következő:
A rekeszizom egy éles határt húz a tüdő-szív és a belső szerveink közé. Légzésünk során összehúzódása és elernyedése segítségével hozzájárul ahhoz, hogy pumpálja a vénákból és a nyirokból a folyadékot, így ha nem dolgozik megfelelően, a nyirokfolyadék és a vénás vér pangani fog. A rekeszizom emellett
számos szerv (pl.:gyomor, lép, máj) függesztésében és mozgásában is szerepet játszik. Tudtad, hogy a máj akár napi 800 métert is megtesz naponta? A szervezet egészséges működéséhez nem csak a vázizomzat mozgatása fontos, hanem a szerveink mozgása is. Éppen ezért ha a rekeszizom működésében zavar támad, az a belső szerveinkre is kihat. A nem megfelelő testtartás, rossz mozgásminták, vagy a rossz légzés miatt a rekeszizom számos helyen letapadhat.
Manuális kezelés segítségével és speciális légzéstechnikák elsajátításával hatni tudunk a rekeszizomra. A belső szerveket és a légzőizmokat célzó manuális kezelés után könnyebb lesz a levegővétel, a bordakosár kevésbé lesz befeszülve, ezáltal segíthetünk a légzésen és javíthatjuk a gyenge szaturációt. Emellett javul az anyagcsere az egész testben, mivel a rekeszizmon átfutó artéria és vénák, továbbá a szerveink megkapják a megfelelő pumpálást tőle.
Ezen oknál fogva új szolgáltatást vezetünk be, a Poszt-COVID Légzés Rehabilitációt, amelyben célunk, hogy a betegség után hosszú ideig fennálló problémákat (például: légzésproblémák, fáradékonyság, hosszantartó köhögés miatt befeszült izmok) megszüntessük.

Poszt-COVID légzés Rehabilitáció

Ft8000alkalom