Ritkán beszélünk politikáról, de a minap találtam egy érdekes cikket a mai várólisták hosszúságáról. A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint van, hogy 10 hónapnál többet kell várni egy térd és 12 hónapnál többet egy csípő műtétre! Persze a kérdés az, hogy egy fájdalomban élő ember hogyan fogja ezt a majdnem 1 évet kibírni? Meg lehet előzni az ilyen súlyos problémákat?


Az ízületi kopás egy makacs és fájdalmas dolog. Nagyon sok időbe telik, mire kialakul, de ha már kialakult, visszafordítani nem lehet, bizonyos műtéti eljárásokkal lehet javítani rajta. De miért kell eddig eljutni? Miért nem törekszünk arra, hogy megőrizzük az egészségünket minden téren?letöltés

Amióta végeztem az egyetemen, mint egészségfejlesztő, azt tapasztaltam, hogy hazánkban sehol sem tanítják meg az embereknek, hogy az egészség megőrzése sokkal kevesebb energiába, pénzbe kerül, mint egy kialakult problémát kezelni. A munkáltatók nem foglalkoznak a munkavállalók egészségmegőrzésével, pedig minden egyes ember nagy értéket képvisel, ha egészséges! Ha táppénzre megy, akkor valaki másnak kell a helyébe lépnie, be kell tanulnia, ami plusz pénz, energia és időbe kerül, miközben a munkát el kell végezni! Ugyanakkor, ha lenne a munkáltatónak egészségvédelmi terve, akkor a kiadásuk sokkal kevesebb lenne!

Ugyanez vonatkozik az egyénekre és a családra! Sokan nem foglalkoznak az apró jelekkel! Minden TV adást megszakító reklámban azt mondják, hogy ha fáj, vegyél be egy ilyen-olyan tablettát és jó lesz! Refluxra savlekötőt, fejfájára fájdalomcsillapítót, sajgó hátra krémeket. Ezekre az embereknek NINCS szüksége! Ezek mind olyan problémák, amik egy zavart jeleznek az életmódunkban!

A reflux étkezési problémától alakul ki, sima étrendi változtatás elég ahhoz, hogy megszűnjön! Persze egyszerűbb a savlekötő, mert mellette ehet az ember minden haszontalan szemetet, ami tönkre vágja a gyomorszáj kémiai receptorait, hogy aztán élete végéig szedjen valamilyen gyógyszert, dobozonként 2-3000 forintért!

A fejfájásról már egy előző cikkben említést tettünk! Rossz testtartás, stresszes élet és máris adott a tarkótáji fájdalom! Megint csak egyszerűbb egy doboz fájdalomcsillapítót vásárolni és elnyomni a jeleket, mintsem foglalkozni a testünkkel napi 20-30 percet!

Sajgó hát, lumbágó…a gyenge hátú emberek népbetegsége. A sok ülés, helytelen testtartás oka mindez. Heti 2 gerincjógával és a helyes testtartás beállításával szinte pár nap alatt megszüntethető!

hatfajas-kezelese-kineziologiai-tapasszal-1434523787

A modern ember csakis az egyszerűbb utat választja és inkább lesz gyógyszerfüggő, mint foglalkozzon magával. Utána ha bekerül az egészségügyi rendszerbe, ez fog rá várni: 10-12 hónap várólista az új csípőre, mert a hanyag tartásból fakadó medence eltolódással nem foglalkozott évekig, így a csípő ízület kivájta magának a megfelelő helyet! Vagy a fájdalomcsillapítóktól való függés, amiből közel annyi van az országban, mint alkoholistából!

 

Ne rontsd el tudatosan az életminőségedet! Szánj magadra napi 30-40 percet, de inkább egy órát, hiszen ekkor lehetsz szabad! Ha egész nap egy mókuskerékben őrlődsz, csak betegebb leszel!

Oszd meg ismerőseiddel